تبلیغات
مهندسی شیمی (پالایش گاز پتروشیمی) (chemical engineers (refine gase petrochemical - مراحل تولید كنسرو مواد غذایی
مهندسی شیمی (پالایش گاز پتروشیمی) (chemical engineers (refine gase petrochemical
چه فراوان است عبرت ها، و چه اندک اند عبرت گیران! امام علی (ع)

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مراحل تولید كنسرو مواد غذایی

نگهداری مواد غذایی به روش کنسرو کردن :

یكی از روشهای نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی كنسرو کردن (قوطی كردن) آنها با  بهره گیری از حرارت است . این روش اقدام موثری در جهت نابودی كلیه عواملی است كه ممكن است در حین نگهداری و حمل و نقل به طریقی مواد غذایی را فاسد نمایند .

بطور كلی در عمل كنسرو سازی جهت نگهداری مواد غذایی :

1- عوامل بیماری زای احتمالی موجود در مواد غذایی توسط حرارت از بین رفته ویا غیر فعال می شوند .

2- با قوطی كردن مواد غذایی (بسته بندی ماده غذایی) از آلودگی ثانوی آنها جلوگیری می شود بطوریكه:

الف) از قرار گرفتن ماده غذایی در معرض میكرو ارگانیسم ها و آلودگی در اثر حشرات مگس ، موش ، پرندگان و حیوانات خانگی جلوگیری می شود .

ب) از قرار گرفتن ماده غذایی در معرض عوامل فیزیكی از جمله نور ، گرد و غبار تبخیر و در نتیجه خشك كردن سطحی و آسیب دیدن دراثر ضربه محفوظ می ماند .

ج) از مجاورت ماده غذایی با هوا و گازهای دیگر جلوگیری می شود .

فرایند حرارتی تولید كنسرو :

استریلیزاسیون فرایند حرارتی است كه در صنعت كنسرو سازی برای تهیه كنسرو مواد غذایی گوشتی و پروتئنی (مواد غذایی دارای ph بالا ) از جمله كنسرو های ماهی ، حبوبات ، رب گوجه فرنگی و سایر میوه جات بكار برده می شود .

در این فرایند عملا"  تمام میكرو ارگانیسم های بیماریزا و همچنین ارگانیسم های مولد سم و فاسد كننده مواد غذایی از بین رفته و تنها ممكن است تعداد بسیار معدودی اسپور مربوط به  میكرو ارگانیسم های مقاوم به حرارت در آن باقی بمانند كه این عوامل هم در شرایطی كه نگهداری می شوند قادر به رشد و تكثیر نخواهند بود .

از آنجائیكه حرارت زیاد سبب كاهش ارزش غذایی واز بین رفتن برخی از مواد مغذی غذاها می گردد لذا در عملیات استریلیزاسیون مواد غذایی سعی می شود از اعمال درجه حرارت های بسیار بالا اجتناب گردد ( معمولا حرارت 130 تا 150 درجه سانتیگراد بكار برده می شود) . با این وجود در عملیات استریلیزاسیون مواد غذایی حدود 20 درصد ویتامینA   و ریبوفلاوین ، 30 تا 35 درصد پیریدوكسین ، اسیدنیكوتینیك و اسید فولیك و 65 درصد تیامین موجود در مواد غذایی از بین خواهد رفت.

مراحل تولید كنسرو مواد غذایی :

مرحله اول : در مورد مواد غذایی گوشتی این مرحله شامل جدا كردن امعاء و احشاء ، استخوان گیری مخلوط و یكنواخت كردن گوشت ، شستشو و ... می باشد . در مورد سایر مواد غذایی اعمال مشابه خاص آن فراورده انجام می گیرد .

مرحله دوم : قوطی ها از مواد غذایی آماده شده در مرحله اول و سایر مواد افزودنی با در نظر گرفتن حدود 0/5 تا 1 سانتیمتر فضای خالی در بالای قوطی پر می شوند .

مرحله سوم : به منظور ممانعت از عمل تخریبی اكسیژن روی جدار داخلی قوطی ، جلوگیری از عمل اكسیداسیون مواد غذایی  و غیر هوازی نمودن محیط داخل قوطی و همچنین ایجاد خلاء نسبی جهت جلوگیری از تورم طرفین قوطی بعلت تغییرات جزئی دما یا فشار در حین انبارداری عمل هواگیری انجام می شود.

مرحله چهارم : درب قوطی ها بسته می شود .

مرحله پنجم : جهت نابود كردن میكروارگانیسم هایی كه ممكن است همراه مواد غذایی وارد قوطی شده باشند حرارت لازم به قوطی ها داده می شود ( عمل استریلیزاسیون انجام می شود ) . در این مرحله به كمك حرارت عمل پخت ماده غذایی هم اتفاق می افتد .

مرحله ششم : جهت جلوگیری از ادامه پخت ، محتویات قوطی بعد از عمل استریلیزاسیون قوطی ها به كمك پاشیدن آب سرد روی آنها سریعا" تا دمای حدود 38 تا 43 درجه سانتیگراد سرد می شوند  آبی كه برای سرد كردن قوطی ها استفاده می شود بایستی مشخصات آب آشامیدنی را داشته و عاری از هرگونه آلودگی باشد . چرا كه ممكن است آب از منافذ بسیار ریز احتمالی قوطی ها به داخل نفوذ كرده و محتویات آنرا سریعا آلوده نماید.

درباره وبلاگ

این وبلاگ كمك كوچكی به تمام عزیزان جویای علم میباشد مخصوصا مهندسین شیمی و دانشجویان محترم. از پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان استقبال میكنیم. ما را در كامل كردن این وبلاگ یاری كنید.
التماس دعا
mohammad_p138787@yahoo.com
مدیر وبلاگ : محمد پالار

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • كدام داتشگاه را قویترین گروه مهندسی شیمی میدانید؟










نویسندگان

مهندسی شیمی
مهندسی شیمی

مترجم سایت