تبلیغات
مهندسی شیمی (پالایش گاز پتروشیمی) (chemical engineers (refine gase petrochemical - نمك تصفیه چیست؟
مهندسی شیمی (پالایش گاز پتروشیمی) (chemical engineers (refine gase petrochemical
چه فراوان است عبرت ها، و چه اندک اند عبرت گیران! امام علی (ع)

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

نمك تصفیه چیست؟

نمك نامی است عام كه به كلرور سدیم گفته می شود، كلرور سدیم به صورت بلورهای سفید مكعبی شكل با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. نمك طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو كه عمدتا" از كلرور سدیم تشكیل شده است.

از آغاز تاریخ زندگی بشری كاربرد كلرورسدیم به عنوان یك نوع چاشنی كه به رژیم غذایی افزوده می شود كاملا" روشن است و خواص ضد میكروبی نمك و خاصیت نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها روشی متداول در زندگی بشر بوده است.

امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمك به عنوان یكی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، آمارها نشان می دهد كه از هر 800 مورد مرگ و میر در كشور 300 مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. سرانه مصرف نمك در كشور ما درحدود 10-8 گرم در روز است كه این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به کمتر از 5 گرم در روز كاهش پیدا كند. 

نمك در طبیعت به دو صورت جامد (معادن نمك) و محلول در آب دریا وجود دارد. در نواحی مختلف ایران، معادن نمك به صورت كوه های نمك و نمك دریا دیده می شوند. نمك به دست آمده از معادن، دارای ناخالصی هایی است كه برای سلامتی انسان بسیار مضر می باشد.

ناخالصی های نمك: مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاك و مواد آلوده كننده كه جهت استخراج از معدن استفاده می شود و مواد محلول نظیر سختی (كلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیك، كادمیوم و ... می باشند.

وجود این ناخالصی ها در نمك می تواند منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، كلیوی و كبدی شده و در مواردی ایجاد مسمومیت نماید. حتی ممانعت در جذب آهن موجود در وعده غذایی ودرنتیجه ابتلا به کم خونی ماشی از کمبود اهن گردد. درحال حاضر در کشور ما واحدهای تولید كننده نمك با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد (كریستالیزاسیون مجدد) ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمك را حذف نمایند و نمكی كاملا" بهداشتی تحت نام "نمك تصفیه شده" تبلور مجدد را تولید و عرضه نمایند.

برای تصفیه نمك از ناخالصی های فیزیكی، حذف فلزات سنگین و رسیدن به نمك خالص بهداشتی مراحل زیر اجرا می گردد:

بخش انحلال

- آسیاب سنگ نمك

- انحلال نمك در آب و تهیه آب نمك اشباع

- رسوب كردن ناخالصی ها از طریق افزودن مواد شیمیایی و فیلتراسیون

- تولید آب نمك خالص

بخش كریستالیزاسیون

- عمل تبخیر آب نمك و تشكیل كریستال های خالص شده

- كریستالیزور كارخانه برای تغییر اندازه سایز كریستال های نمك بنابر نیاز صنایع مختلف

- جداسازی كریستال ها با استفاده از دستگاه سانتریفوژ، اسپری یدات پتاسیم و آنتی كیك (فروسیانیدپتاسیم) جهت جلوگیری از كلوخه شدن نمك در مناطق مرطوب در این مرحله انجام می گیرد.

بخش خشك كردن

- رطوبت گیری نمك به كمتر از 1/0 درصد

كاربرد نمك تصفیه شده:

- مصارف خوراكی خانوار

- مصارف غذایی (صنایع گوشت، كنسروسازی، نانوایی ها، صنایع لبنی، صنایع سوسیس و كالباس و صنایع بیسكویت سازی)

- مصارف دارویی (سرم سازی و ...)

- مصارف دامپروری

درباره وبلاگ

این وبلاگ كمك كوچكی به تمام عزیزان جویای علم میباشد مخصوصا مهندسین شیمی و دانشجویان محترم. از پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان استقبال میكنیم. ما را در كامل كردن این وبلاگ یاری كنید.
التماس دعا
mohammad_p138787@yahoo.com
مدیر وبلاگ : محمد پالار

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • كدام داتشگاه را قویترین گروه مهندسی شیمی میدانید؟










نویسندگان

مهندسی شیمی
مهندسی شیمی

مترجم سایت